Sunday, March 17, 2013

Makang Sekak Sekak Nok - Steambot & Grill, Dungun, Terengganu.

. Sunday, March 17, 2013
0 comments

Semalam pekena steambot kat Restoran Makang Sekak Sekak Nok - Steambot & Grill, Dungun, Terengganu. Restoran ni baru agi dibuka pada tahun 2013. Skrg ni ada promosi RM20 sekepala makan lah sepuas hati, bayarannya tetap sama RM20 sekepala mcm makan harga buffer. Tapi makanan tu tak boleh dibawa pulang. Makanan yang ada Ketam, Udang, Sotong, Siput, Lala, Rala, Remis, Ayam, Daging, Semua jenis bebola full spec, keropok, buah-buahan, meggi, spargeti, nasi goreng, kueh teow goreng, meehun, mee kasar, aiskrim, sos black paper, dan mcm2 sos lagi ade 4 jenis ntah apa nama. air pula sirap, oren dll. Sape yang teringin tu boleh lah gi sblm promosi ini di tutup. Kami sekeluarga dah pekena Steambot ni yeah ! anda bila lagi ? huhuhu












CLICK HERE FOR MORE DETAILS »»

Tuesday, October 26, 2010

Bagaimana hendak membuat tiga IP masuk serentak?

. Tuesday, October 26, 2010
0 comments

Saya nak buat 1 router espkb, menjadi pertembungan antara streamyx, schoolnet, dan espkb.

Jadi;


streamyx -------------------------------------------> router <----------------------------------Schoolnet
+
e-spkb


Daripada router tersebut, akan ada beberapa pc saya perlu configure ip untuk boleh akses streamyx, schoolnet, dan espkb.


Persoalan:
1. Bagaimana untuk berbuat demikian?

=============================================================

Permasalah ini cukup mudah dan tanpa menambahan sebarang kos dari segi kewangan. Ia boleh digunakkan pada OS XP, Vista dan Windows 7, Windows Server 2000, Windows Server 2003 dan Windows Server 2008
Langkah 1:


Pilih pada Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) kemudian klik Properties
 
Langkah 2:


Klik pada Advanced
Langkah 3:


 Kemudian Klik pada Add dan masukkan IP address dan Subnet mask
buat pada Default Gateways dan hanya masuk padak IP Default gateway
Mudahkan, keberkesanan hanya pada Statik IP, dan memudahkan anda mengakses pada 2 atau lebih berlainan IP atau gateway dalam 1 dalam rangkaian

CLICK HERE FOR MORE DETAILS »»

Mengembalikan “Show Hidden Files and Folders

.
0 comments

Dalam Folder Options, pilihan untuk “Show hidden files and folders” tiada, cuma tinggal “Do not show hidden files and folders” sahaja. Macam mana nak selesaikan masalah ni?
Ikuti langkah-langkah di bawah untuk menyelesaikan masalah ini:

  1. Buka Registry Editor dengan menaip “regedit” pada kotak Run
  2. Pergi kepada nilai ini: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden
  3. Perhatikan nilai “Type”. Tukar data bagi nilai “Type” tersebut kepada “group”.

CLICK HERE FOR MORE DETAILS »»
 

Followers

Copyright © 2008 - 2009 norhazlanBlog is proudly powered by Blogger.com | Best View Resolutin 1027x768